Kaboem!!

En ja hoor, al een paar weken heb ik ‘last’ van mijn lijf.
Sommige dingen kan ik wel verklaren, maar andere verschijnselen roepen steeds meer het idee op, dat de CLL (Chronisch Lymfatische Leukemie) meer met mijn lijf speelt dan zou moeten.

Ik wil mezelf niets aanpraten en wacht nog even af wat er gaat gebeuren.
Als ik Arie, op een bepaald moment, vraag of hij ziet wat ik zie aan mijn gezicht, zegt hij ‘nee hoor, niet anders dan anders.
Ik ben behoorlijk aangekomen de laatste maanden, 8 weken ziek geweest van een ‘gewoon virus’, stress vanwege de gezondheid van Arie en de laatste weken stress vanwege iets waarvan ik de aanwezigheid voel, maar niet kan uitleggen wat het is.
Veel mensen vallen af van stress en ziek zijn, ik niet. Meer stress, meer eten en drinken. Vooral datgene dat niet gezond voor me is. Maar ik zie én voel, dat er lymfeklieren zijn opgezwollen, terwijl ik me niet ziek voel. Alarmbellen rinkelen dus.

Afgelopen maandag heb ik uiteindelijk toch maar met Oncologie gebeld en gezegd, dat ik me zorgen maakte. Ik ben iemand die meestal té lang wacht met het maken van een afspraak bij welke klacht dan ook. Maar er wordt serieus gereageerd (ja, wat had je dan verwacht Marjon?) en gevraagd welke klachten ik heb. Ze gaat contact opnemen met ‘mijn’ hematoloog en belt binnen no time terug. Ik kon vanmorgen dus al terecht. Zo fijn.

De twijfel blijft als ik naar het MCL rijdt. De prikmevrouw zit alweer klaar voor me en ik vergeet níet te zeggen, dat ik graag het kleinste naaldje wil. Daarna is het een uurtje wachten, tot de arts de bloeduitslagen heeft.
Ik ben zo blij met deze arts. Hij is rustig, vriendelijk en vooral ook heel duidelijk.
Hij voelt ook opgezwollen klieren én .. één van de belangrijkste waardes is binnen 6 weken te fors gestegen. Dat is een flinke tegenvaller! We bespreken e.e.a. en vanwege mijn benauwdheid wil hij dat ik direkt een longfoto laat maken.
Ook wil hij direkt een afspraak voor een PET-scan, want daar zie je werkelijk alles op. Die afspraak staat inmiddels ingepland voor 2 februari en de uitslag hiervan bespreken we de 16e, mét partner.

Wordt weer vervolgd …..

Dit bericht werd geplaatst in Communicatie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kaboem!!

  1. marjanne56 zegt:

    Ik vind het helemaal niet leuk. Wens je sterkte met een Petscan examen doen waar je zelf geen invloed ophebt.. Ik ga voor je duimen.. voor jullie! X

    Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s