Chemo-brein

4,5 maand + 5 dubbele chemokuren verder, het wordt steeds erger:
Ik heb een heus chemo-brein!

Als ik niet zeker wist dat ik géén vorm van dementie heb of iets in die richting, dan zou ik me nu zeker heel veel zorgen maken.
Aan den lijve ondervond ik, tijdens de chemokuren van 14 jaar geleden, dat een en ander een behoorlijke invloed op lijf en geest kan hebben, maar deze kuren hakken er meer in dan toentertijd.

chemobrein

Ik kan de keuken inlopen, mijn servies en bestek in de prullenbak gooien en als ik daarna de spullen voor de prullenbak vervolgens in de afwasmachine leg, sta ik peinzend te kijken wat er nou niet klopt.
Want dát er iets niet klopt dringt vaak wel door, maar wat ….?  Het antwoord op die vraag heeft meestal flink wat tijd nodig.
En ja, ik vergat hiervoor ook weleens iets, maar het wordt steeds erger.

 

Ik vergeet ook veel woorden en moet dan met héél veel andere woorden omschrijven wat ik nu eigenlijk bedoel. De simpelste dingen zijn vaak erg ingewikkeld geworden.
En dat voelt stom en is erg irritant!

Vandaag nam ik me voor weer eens wat voorbereidend werk te verrichten in verband met het uitknippen van stof voor een pyjama voor onze kleindochter. Ik zal jullie de chaos besparen, is ook niet echt uit te leggen, maar …. de pyjama moet nog even wachten. Ondertussen heb ik, in overleg met de dochter, een ander, simpeler patroon uitgezocht en typ ik dit blog om alles in mijn hoofd weer op een rijtje te krijgen.

Nou ja, over 2 weken de laatste kuren.
Ik ga maar eens een paar paracetamol innemen en mijn verstand op nul zetten.
Dat laatste zal geen moeite kosten.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Beppe, CLL, Communicatie, Emoties, Geluk, gezondheid, Hematon, kanker, Kleinkind, liefde, Oma, Onrust. Bookmark de permalink .

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s