En dat was 4

De 4e immunotherapie + de 2 bijbehorende chemokuren, ik zag er flink tegenop.
Van de 4 weken ná mijn 3e kuur, ben ik 3 weken flink beroerd geweest. Maar gelukkig, het viel nu allemaal reuze mee! 3 dagen beroerd en daarna was het, tot mijn grote verbazing én vreugde, klaar. Daarbij bleek de waarde die moest dalen, flink gedaald en dat resulteerde in een iets kleinere hoeveelheid chemopillen. De moe- en duizeligheid zijn er met enige regelmaat wel, maar dat voelt als collateral damage.

Ik had al vrij snel opeens zin om te wandelen (?) Arie wilde wel met me meelopen, want de duizeligheid maakte me onzeker, maar het ging goed. Gelukkig was het zonnig weer, wel met een zeer koude wind, maar daar houd ik van.
Ik wandel nu regelmatig alleen en neem ons hondje Foppe dan gezellig mee. Zo’n 2,5 – 3 km per dag is prima te doen en ik kom, gelukkig, maar heel weinig mensen tegen.
Hopelijk kan ik, na het afronden van mijn behandeling, de wandelingen weer gaan uitbreiden.

postkaartjesOok ben ik begonnen met het afstruinen van internet, op zoek naar leuke postkaartjes. Het voelt als vroeger als ik adresgegevens opzoek en iets op de kaartjes schrijf. Ik had meestal aan een kaartje niet genoeg en schreef dan brieven van ettelijke volgeschreven velletjes. Die energie ontbreekt me nu, maar dit begin is zo leuk! En een loopje naar de brievenbus ook. Gezien alle omstandigheden is het heel handig, dat postzegels ook online te koop zijn.

We hebben vanmorgen weer wat nieuwe plantjes geplant, ook online besteld, want we wagen ons niet in, vaak drukbezochte, tuincentra en winkels. Het is allemaal niet ‘leuk’ wat er nu speelt door toedoen van het Corona-virus, maar wel een hele goede leerschool voor mij. Ik zal sowieso de rest van mijn leven rekening moeten houden met het feit, dat ik grote groepen mensen en mensen die ziek zijn moet ontwijken. ‘Mijn’ kanker reduceert mijn immuunsysteem tot 0 als het de kans krijgt. En deze kanker is chronisch, dus die blijft.

Gelukkig lukt het, tot nu toe, om via de app van de supermarkt regelmatig boodschappen te bestellen, die hier aan de voordeur worden afgeleverd. Vooral handig voor de zwaardere dingen. (hier maakten we al veel gebruik van) én we hebben aardig wat mensen om ons heen, die aanboden boodschappen voor ons te willen halen. Heel fijn als we toch iets vergeten zijn of verse dingen nodig hebben.
De kaasboer komt, om de week, met zijn auto door de wijk. Heel handig.
Een vriendin van onze jongste dochter heeft vorige week flink wat eenjarige bloeiers voor ons gehaald en daar genieten we ontzettend van. We zijn zo blij met ons tuintje, we kunnen in ieder geval lekker buiten zitten. Tot nu toe vaak met de winterjas aan, maar wel lekker in de buitenlucht.

Liese puzzelt
Omdat ik al maandenlang, dagelijks, 2 antibiotica-kuren slik, mag ik niet in de zon. De eerste keer, niet bij nagedacht, werd ik dan ook direkt afgestraft. Mijn gezicht flink pijnlijk. Het slikken van deze antibiotica is nog lang niet afgelopen, dus ik zit deze zomer lekker onder de parasol.

Verder vind ik het moeilijkste van deze situatie, dat we onze dochter, kleindochter en schoonzoon alleen via foto’s, FaceTime en telefoon zien en spreken.
Weten dat dat het beste is is toch wat anders dan het knuffelen heel erg missen.

Dit bericht werd geplaatst in Beppe, Blij, CLL, Corona, Dochter, Emoties, Foppe, Geluk, Genieten, gezondheid, Hematon, kanker, liefde, Moeder, Oma. Bookmark de permalink .

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s