Communicatie in crisistijd

Komende vrijdag heb ik een afspraak bij de afdeling Klinische Genetica van het UMCG.
De afspraak zou plaatsvinden in het MCL. Terwijl ik gisteren besloot ze vandaag een mail te sturen, dat ik dit niet door wil laten gaan in verband met het Corona-virus, word ik vandaag gebeld door de bewuste persoon. ‘We gaan het via de laptop doen, mevrouw.’ Helemaal goed!
Ik krijg iets toegestuurd om te downloaden, geen Skype of FaceTime maar wel zoiets, en dan kunnen we vrijdagmiddag vanaf onze eigen plek communiceren.

Het gaat om de zoektocht naar het erfelijke/familiaire CHEK2 borstkanker-gen. Dit is gevonden bij de oudste dochter, die hier 2 jaar geleden, aan overleed.
Jongste dochter krijgt begin april te horen of zij dit gen ook heeft. 

Ik ben heel benieuwd, het zou veel kunnen verklaren.
Er wordt nu bekeken of men nog iets met mijn weefsel kan, ik had eind 2004 een gelijksoortig onderzoek maar toen kende men dit gen nog niet. Als dit niet meer kan krijg ik iets thuisgestuurd waarmee ik bloed kan laten afnemen en dit wordt dan doorgestuurd voor genetisch onderzoek.
Het is fijn dat deze onderzoeken blijven doorgaan, waardoor er steeds vroeger duidelijkheid komt en men t.z.t. het ziek worden bijtijds kan ontdekken/tegenhouden.

Inmiddels heb ik begrepen, dat er een kans bestaat dat mijn volgende behandeling tegen CLL wellicht niet doorgaat. Er zijn al meer mensen afgebeld hoorde ik van de Medisch Maatschappelijk Werker, een te slecht immuunsysteem, dus te bevattelijk voor het oplopen van het Corona-virus, was de reden.
Ook dit blijft afwachten. Vanmorgen was er een oncoloog op de BBC, die specifiek ook CLL benoemde, het wordt per patiënt bekeken.
Spannend is het wel.

Dit bericht werd geplaatst in CLL, Corona, Dochter, Dood, Emoties, gezondheid, Hematon, kanker, Onrust. Bookmark de permalink .

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s