Hallelujah

Naar aanleiding van mijn voorlaatste blog kreeg ik, via een Twitter-vriendin, een link toegestuurd van de website van het tv-programma De Monitor. Na dat verhaal gelezen te hebben, over een zelfde soort situatie als waar wij in terecht waren gekomen vwb de Eigen Bijdrage PGB/WMO, heb ik ons verhaal ook bij De Monitor neergelegd.
Nog dezelfde dag ontving ik een mail van de regisseur met de vraag of hij mij mocht bellen. Dat mocht en gisteren had ik hem aan de telefoon. Na een fijn gesprek zegt hij: ‘wij zijn natuurlijk een tv-programma, wilt u dit voor de camera vertellen?’. Ehm, liever niet.

Arie heeft ooit een solo-zeilreis gemaakt (www.zeilskipperarie.wordpress.com) om aandacht te vragen voor een (zeer veel voorkomende, maar nog steeds te onbekende) aandoening waar hij aan lijdt. In de voorbereidingen naar deze reis en het zoeken van sponsoren heb ik vaak voor de tv-camera gezeten en nee, dat wordt nooit mijn hobby.
‘Maar misschien wil mijn man dat wel’, stel ik de regisseur voor. 
Arie neemt mijn telefoon over en zegt ja. Hij zegt de camera altijd te vergeten.

Wat ons opvalt is, dat er al zoveel ‘gewoon’ is geworden in ons leven en we dus moeten nadenken over en een lijstje moeten maken van de zaken, waar Arie zijn PGB voor werd betaald.
Werd, ja. Arie heeft de volgende dag n.l. kontakt opgenomen met de WMO afdeling van onze gemeente en zijn PGB opgezegd.

Wij hopen dat het bewuste programma een opening kan zijn om de misstanden die zijn ontstaan in de zorg, met in dit geval het accent op de PGB/WMO, zullen worden opgepikt door de politiek. Dit alles heeft namelijk níets meer met ‘zorgen voor de zorgbehoevenden’ te maken.

 

Zondagavond, 5 juni 2016, om 22.35u. op NPO2 wordt het programma uitgezonden.

Dit bericht werd geplaatst in CAK, Emoties, gezondheid, Onrust, PGB, Short Bowel Syndrome, TPV, WMO. Bookmark de permalink .

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s