O zo blij

Al heel lang zijn we op zoek naar andere eetkamerstoelen.
De stoelen die we hebben zijn leuk, maar dreigen ieder moment door hun pootjes te zakken. Dat zou voor ons al niet leuk zijn, maar ik zou me rot schamen als het één van onze gasten zou overkomen.

We weten heel goed wat we mooi vinden, we weten inmiddels ook dat wat wij mooi vinden veel te duur voor ons is, dus speuren we met enige regelmaat het internet af.
Arie meer dan ik, want hij vindt het erg leuk om te doen.
Zo nu en dan vinden we iets, bieden erop, bellen en/of mailen erover, maar het blijft steeds veel meer geld dan we ervoor uit willen/kunnen geven.

Vanmiddag, zittend in het zonnetje, zoekt Arie nog eens op Marktplaats bij de categorie ‘Eettafels’ en vindt tot zijn verbazing een aanbod van 5 stoelen, zwart leer (niet echt de kleur die we zouden kiezen), verchroomd slede-onderstel, €15 per stoel.
Ehmm, lees je die prijs wel goed? Yep!
Nog eens kijken, inzoomen en dan … ‘weet je, als we deze stoelen ophalen en ze vallen tegen, dan kunnen we in ieder geval rustig kijken voor anderen’.
Dat is een punt.
We regelen een aanhanger à €20 voor 3 uren en karren naar Noord Holland.

De verkoper is gevestigd op een industrieterrein, een gepensioneerde man (àlà Malle Pietje) die, inmiddels samen met zijn zoon, o.a. bedrijven en huizen leeghaalt en de spullen opslaat in verscheidene loodsen. Door de verkoop van dit alles, vooral het kontakt met de mensen, blijft hij het leuk vinden.
Als Arie & ik de bewuste stoelen zien doen we ons best onze mond niet open te laten vallen. Ze zien er echt geweldig uit. Het leer is nog prachtig, het verchroomde onderstel idem dito. Arie neemt plaats in het zonnetje voor de loods om het zitcomfort te testen, de verkoper gaat naast hem zitten en kletst er lustig op los.

ophalen stoelenDe man zegt niet te kunnen lezen, dat hij daarom alleen af en toe spullen op Marktplaats laat(!) zetten door een kennis die hiervoor 10% van de verkoopprijs ontvangt en vervolgens alleen reageert op mensen die bellen.
Het is voor hem belangrijk dat er minstens 1 koper per dag blij vertrekt.
Hij zegt ons ervan overtuigd te zijn dat deze stoelen van een zeer goede kwaliteit zijn en uit een chique kantoor in Amsterdam komen. Wij geloven hem en zijn er van overtuigd dat het hele goede stoelen zijn.

Blij laden we ze in de aanhanger die hiervoor gemaakt lijkt te zijn. Ze passen precies zij aan zij in de wagen.

We stoppen op de terugweg nog ‘ergens’ langs de Westerzeedijk (voormalige Zuiderzee) en lopen een stukje door een zonnig polderlandschap. Foppe geniet mee.
En dan voldaan retour Harlingen.

De stoelen staan geweldig! Zitten heerlijk! Wij zijn blij!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Blij, Geluk. Bookmark de permalink .

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s