Dutch Grandma?!

Ooit ging onze jongste dochter voor een jaar naar de andere kant van de wereld. September 1999. Ze ging rondreizen, hier en daar werken en ontmoette heel veel leuke mensen.

Ook ontmoette ze halverwege dat jaar Tania. Tania is Australische en was ook aan het backpacken. Ze ontmoetten elkaar in een hostel in Alice Springs en er ontstond, zoals nu blijkt, een band voor het leven.
Tania had vlak voor haar vertrek haar ouders verteld dat ze lesbisch is en heeft toen gemaakt dat ze weg kwam. Vooral haar moeder had het er erg moeilijk mee, dit vanwege geloofsovertuiging.

Toen onze jongste weer thuis was belde Tania dat zij graag bij ons langs wilde komen. Nou, dat kon. Ze arriveerde vlak voor Sinterklaas en is 2 maanden gebleven. Een drukke, maar hele lieve, sociale meid. Ze ging later schoonmaken in een hotel in Engeland, onze dochter reisde haar achterna en deed een paar maanden hetzelfde werk. Ze ontmoette bij ons thuis onze oudste dochter, die ook lesbisch is. Ervaringen uitwisselen was belangrijk.
Daarna was Tania wederom een tijdje bij ons te vinden.

Uiteindelijk is ze via Australië naar Japan gegaan en heeft daar haar huidige partner Hanako ontmoet. Ze heeft daar 5 jaar Engelse les gegeven. De meiden woonden samen,  maar onder het mom van ‘beste vriendinnen’. Not done in Japan, lesbisch zijn!
Ze zijn in 2006 nog samen bij ons geweest, stapelverliefd. Nu wonen ze alweer heel lang samen in Australië en hebben heel goed kontakt met Tania’s familie.

Ik heb 26 februari 2011 ook een blogje aan Tania gewijd. https://imarjon.wordpress.com/2011/02/26/tania/ 

En dan krijg ik toch een prachtig bericht vanmiddag:

Hanako is 11 weken zwanger …….. Wat gun ik ze dat van harte!!
En aangezien ik hun ‘geadopteerde Dutch Mum’ ben, ga ik me toch een beetje oma voelen :))

Congrats girls!!!

Dit bericht werd geplaatst in Dochter, Emoties, lesbisch, liefde, Moeder, vriendschap en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s