Fahren & Varen

Gisteren een heerlijke dag gehad. Ik heb de Internationele Dollardroute gefietst, welke werd onderbroken door een bootreisje van bijna 2 uur, van Delfzijl naar Ditzum. Aangezien Arie water zéér aantrekkelijk vindt, kwam hij met de auto naar de haven. We hebben ons beiden afgevraagd of de kapitein wel kon varen, hij slingerde over de Eems, maar gkwamen we heelhuids aan.
In Emden ging het grootste deel van de passagiers van boord en waren we nog met zijn zessen over + 1 fiets.
In Ditzum hebben we wat rondgekeken en een broodje Ditzumer garnalen gegeten, daarna ging Arie met de boot retour Delfzijl en ging ik verder met mijn fietstocht.

Uiteraard is een dijk zeer bekend voor mij, maar het landschap erachter was vele malen mooier, dan dat rondom Harlingen.
De zon was gaan schijnen en de eerste 20 km had ik de wind mee.

Er zijn een aantal Dollardroutes kwam ik onderweg achter. Ik kwam bij Nieuw Statenzijl ‘de grens over’. Ben vervolgens naar Nieuwe Schans gefietst en heb daar een kop koffie gedronken; Heavenly Hazel genaamd. Zo smaakte de koffie ook!
Weer op de fiets en vanaf Ganzedijk/Hongerige Wolf kwam ik er al snel achter dat ik alles tegen de wind in moest fietsen. Nu was dát niet zo’n probleem, maar ik reed door een lege polder, op een weg van betonplaten met een steeds harder en kouder wordende wind.

2x gecheckt via de GPS hoe ik vorderde en het daarna maar gelaten, omdat ik er niet vrolijker van werd. Wat was dat een rottige, kaarsrechte weg. 

Maar goed, thuisgekomen ben ik wel!!

Ruim 50 km gefietst, terwijl ik eigenlijk alleen heen en weer fiets naar de stad of de dijk, de route was 52, maar ik heb ‘wat’ omgefietst.
En ik ……….. ik voel me heerlijk!

 

Dit bericht werd geplaatst in Emoties, fietsen, ontspannen, vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Fahren & Varen

 1. magda zegt:

  Leuk hoor, die vakantieverhalen!
  Dat dijkafsluitpunt op de foto, daar zijn wij ook geweest, maar dan met de auto.
  Heeft Hennie ook een foto van gemaakt.
  Geniet ze!

  mvrgr.
  M.

  Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s