En dan is het weer díe tijd…………

En dan is het weer ‘die tijd van het jaar’.

Het is alweer gruwelijk lang geleden dat ik iets geblogd heb, maar ik had er simpelweg geen zin in! Depressies doen wat met je …………..

Eerlijk gezegd durf ik te stellen, dat ik het diepste punt van de put wel gezien heb, maar uít de put ben ik nog niet. Alles heeft zijn tijd nodig zullen we maar zeggen. #dooddoener
Haha een hashtag (#) in een blog, dat zegt genoeg, Marjon is wél op Twitter te vinden.

We versturen écht géén kaarten dit jaar zeiden we beiden, we zitten er allebei ‘een beetje’ doorheen en proberen elkaar iedere keer weer de dag door te krijgen. 
Soms lukt dat, soms niet. Het zij zo.
Wat zeker zo is, is dat we veel van elkaar houden. Elkaar in iedere klotesituatie die we voorgeschoteld krijgen nog steeds bijstaan en daar ben ik heel blij mee, hoe moeilijk dat vaak ook is.

Vanmorgen op verzoek van Arie toch een héle kleine lijst gemaakt met een aantal mensen, die wél een kaartje gaan krijgen. Ik heb zelfs op mijn kop in de kast gestaan om er een doosje met adreskaartjes uit te vissen. Toch handig als je iets bewaart.

Dit is ook de tijd van het jaar dat we van vele vrienden uit het buitenland weer kaarten en pakjes ontvangen. Heerlijk! Bv mensen uit Engeland, die we 21 jaar geleden op een camping in Frankrijk hebben ontmoet. We zijn een aantal keren bij hun geweest en krijgen met Kerst altijd een kaartje en af en toe tussendoor een brief. Nu heb ik hun mailadres gekregen, dat is een stuk handiger.

Ook uit Australië krijgen we sinds het jaar 2000 pakjes en kaartjes toegestuurd. Daarbij een brief met een compacte omschrijving over een ieder in de familie van het afgelopen jaar. We zijn zelf nog nooit in Australië geweest, maar dankzij het backpacken van onze dochters hebben we daar nu ook vrienden die ons dierbaar zijn geworden. En ook al eens een week bij ons zijn geweest hier in Harlingen. Waar we ook mee mailen en skypen.
Wat dat betreft is het leven errug leuk. Daar houden wij van: Friends in ‘strange places’.

Ook ben ik stapje voor stapje weer steeds meer bezig met schilderen.
Het is een uitlaatklep die heerlijk kan zijn, zowel in een goede als een slechte bui.

Ik heb nog een aardig aantal doeken staan die ik niet af heb gemaakt. Dus daar ben ik eerst maar eens mee begonnen.
(zie de koeien hiernaast)

Ondanks het vroege opstaan is schilderles voor mij weer helemaal leuk gelukkig.

Als het weer het toelaat vieren wij 2e Kerstdag met onze meiden/onze schoonzoon en schoondochter. Iets waar we erg naar uitkijken!
Ik ben druk met het maken en kopen van kleine kadootjes voor allemaal.

Helaas vallen vaak gezamenlijke uitstapjes in het water, omdat Arie zich niet lekker voelt. Ik ga dan alleen, of wordt door Arie de deur ‘uitgeschopt’ als ik niet wil. In eerste instantie niet leuk, maar achteraf ben ik toch blij dat ik ‘buiten de deur’ heb genoten en zodoende weer extra positieve energie heb opgedaan.

Kortom: wij leven nog, hebben het moeilijk, maar gaan dapper door.
We will survive as always!!

Voor iedereen fijne dagen, gezellige vakantie en meer leuks.
Geniet van en met elkaar!

Dit bericht werd geplaatst in depressiviteit, gezondheid, Kerstmis, liefde, ontspannen, schilderen. Bookmark de permalink .

5 reacties op En dan is het weer díe tijd…………

 1. Emiel zegt:

  Heey liefe oom en tante ik ben heeel blij met julie julie zijn echt super menzen hoe positief julie blijven als je bekijkt wat er allemaal is gebeurt julie zijn echt toppers om nooit meer te vergeten ik Wens julie heel veel sterkte en pretigge veestdagen ik hou van julie groeten emiel

  Like

 2. Marijke zegt:

  Wat een lief neefje heb ik zeg 🙂

  We gaan er een gezellige kerst van maken! Tot volgende week! Dikke kus Marijke

  Like

 3. Ik voel met je mee…
  Al jaren verstuur ik weinig tot geen kaarten met kerst. Een aantal naar familie via de post en de rest digitaal (erg handig)
  Dit jaar heb ik nog niemand wat verstuurd en daar ik heb er eerlijk gezegd ook helemaal geen zin in.
  De kerst is dit jaar anders dan voorheen.

  Maar ik vind het fijn om te lezen dat het met jou beetje bij beetje beter gaat.
  En liefde kan een hoop hebben.

  Like

 4. Gavi Mensch zegt:

  Prachtige koeien, je bent een waar talent. En over die oude van dit en vorige jaren, laat maar lekker in de sloot. Gezegend zijn jullie, met echte liefde! Mooi, daar kun je nog veel jaren mee vooruit, vooruit! In voorspoed en geluk! En met de bijbehorende gezondheid!
  Warme groet.

  Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s