Herkenning

Voelt vandaag niet als mijn dag helaas.
Wakker worden vind ik al een hele kunst en dan moet ik daarna nog eens de energie vinden uit bed te gaan. Waarom zou ik uit bed komen? Ik lig heerlijk onder mijn warme dekbed, heb mijn iPhone dus kan via twitter kontakt hebben met de wereld. Ik wil niks, heb de energie niet en ben boos dat ik me zo voel!

Het voelt ook allemaal zo herkenbaar, heb het vaker meegemaakt, maar dan zo’n 15 jaar aaneen. Véél heftiger dan op dit moment.
Bang dat ik weer zóver weg zal zinken heb ik niet gelukkig. Dat was de verwerking van zoveel jaren shit, daar is dit ‘niets’ bij. Maar desalniettemin zit ik weer in deze depressie.

Ik merk aan de reakties op mijn blogs: via de site, via Twitter en via mails dat er veel mensen zijn die het fijn vinden het te lezen. Hun eigen situatie hier in herkennen. Mensen die er de kracht uithalen om al hun moed weer bij elkaar te rapen en toch door te gaan met hun leven zoals het is. Ondanks alle fysieke en/of psychische problemen.
Dat geeft mij ook een goed gevoel. Gevoel van herkenning is zo belangrijk!

Ik weet heel goed dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Maar sommige huisjes zie je bijna niet meer bedolven als ze zijn onder de kruisjes of zeg maar gerust: kruizen!

Ja en dat niemand ooit gezegd heeft dat het leven alleen maar leuk en eerlijk is weet ik ook! Al voelen sommige mensen zich genoodzaakt me dat te vertellen.

Gisteren in een gesprek bij het GGZ hebben we het weer gehad over grenzen stellen. Óók leuke dingen doen kost energie en dat is wat heel veel mensen om mij heen niet begrijpen. Natuurlijk wil ik ook leuke dingen én doe ik ook leuke dingen, maar als de grens is bereikt is het over en uit. Ik wil me niet opsluiten, maar ik wil ook niet iedere dag de deur uit. Op die dagen ben ik zo opgefokt, dat ik vaak als ik iemand tegenkom in bv een supermarkt, de neiging moet onderdrukken deze persoon een muilpeer te verkopen. Ik doe het níet, de persoon verdient het ook niet, maar het gevoel is er wel.

Er zijn ook dagen dat ik slaap, even ontbijt en weer slaap, even naar de wc en weer slapen. Soms slaap ik 20 uur per dag. Dat is níet weglopen voor de dingen, maar dat heb ik nu zo af en toe nog nodig. In de afgelopen maanden heb ik dit vele slapen heel erg gehad. Ik voelde me er schuldig over, baalde ervan en vond het belachelijk. Toen ik eindelijk doorhad dat ik het beter kon accepteren en dat er wel weer een einde aan zou komen, voelde dat voor mij al een heel stuk beter. Gelukkig maar.

Iedereen heeft zijn eigen strijd in het leven.
Ik ga die van mij niet uit de weg.
Ik pak ze aan met alle energie die ik heb!
En ík ga het winnen!!!

Dit bericht werd geplaatst in depressiviteit, gezondheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Herkenning

 1. Boveld zegt:

  Herkenbaar en sterk, maar jij slaat je daar wel doorheen, want je hebt je doel al aangegeven.
  Bewaar je een plekje voor me onder je dekbed. Mag je af en toe even bij me schuilen.
  Dag sterke meid.

  Like

 2. Saphira zegt:

  Hey lieverd,
  Ik herken het helemaal.. helaas ga ik hier ook door heen momenteel.Dus ik kan je de hand schudden. het is even een woestijnperiode waar je doorheen moet gaan. Alleen voelt het niet echt heel relaxt.
  Ik ben blij dat jij er ook eerlijk over bent op je blog Herkenning is erkenning.
  En hiermee helpen we elkaar en dat is mooi.
  Jij gaat er zeker komen. I believe it. Je bent een topper.
  Liefs Saphira

  Like

 3. Gertiena zegt:

  Lieve Marjon ik weet heel goed hoe je je voelt en begrijp dus goed waar je door heen gaat ik wil jezeggen dat ik toch je een kanjer vindt al voel je het zelf misschien niet zo toch ben je het want je doet het goed zoals je het doet en natuurlijk ga je dit winnen kop op lieverd ik vind je een schat.

  Liefs je kleine schoonzusje Gertiena X

  Like

 4. Marijke zegt:

  Lieve mams,

  Je hebt alle gevechten gewonnen, ook deze ga je winnen!
  Het maakt geen bal uit wat anderen vinden en denken…..jij moet dit doen, zij niet. Doe ’t maar op jou manier, dan kom je er wel!

  Dikke kus!

  Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s