Pink it is

Alweer bijna 5 jaar geleden, dat er borstkanker bij mij geconstateerd werd. Wat vliegt de tijd, zeg je dan altijd naderhand. Maar vanaf het moment dat ik het vonnis Kanker over me kreeg uitgeroepen leek de tijd eigenlijk stil te staan en werd mijn wereldje heel erg klein.
De kilometers die ik maakte met de auto waren alleen nog tussen  ziekenhuis en thuis, de eerste maanden van onderzoeken e.d. Daarna de kilometers vwb de operaties en de chemokuren. De angst, de onzekerheid, het verdriet, de woede, alle stadia doorliep ik en beheersten mijn leven. ‘Is er nog een ander leven?’ heb ik me geregeld afgevraagd in 2006. 5 operaties en 5x chemo doen hun destructieve werk wel.

Het is zo’n rare gewaarwording, ik had nergens last van. Ik voelde me gezond. Ik had ‘alleen’ een knobbel in mijn borst!  Én die deed niet eens pijn! Gaandeweg het proces heb ik menig verpleegkundige en de oncologen verteld, dat ik het gevoel had dat ik in het ziekenhuis alleen maar zieker werd gemaakt. Als antwoord kreeg ik dan te horen, dat bijna alle kankerpatiënten dat gevoel hebben tijdens de behandeling(en).

Daarna belandde ik ook in het ‘hoofdstuk’ Plastische Chirurgie.
Na uitvoerig overleg werd door mij besloten beide borsten te laten verwijderen en ik koos voor reconstructie. Dit kon allemaal in 1 operatie verwezenlijkt worden. En bang als ik was voor mijn allereerste operatie, besloot ik daarvoor te kiezen. Hierbij is zoveel verkeerd gegaan, dat ik er vaak moedeloos van werd en er veel meer dan 1 operatie nodig was. Ik ben nog steeds niet tevreden met het resultaat, maar heb besloten dat genoeg genoeg is. Geen operaties meer!

Ik word er deze maand weer volop mee geconfronteerd: Borstkanker/oktober/Pink Ribbon! Veel herinneringen komen weer naar boven. Ook positieve herinneringen aan alle mensen die er voor me waren/zijn. Mensen die meegingen als Arie niet mee kon naar een chemobehandeling. Mensen die Arie en mij allebei hielpen door bijvoorbeeld het 1x per week schoonhouden van ons huis, boodschappen deden, mensen waar ik mee kon/kan praten.

Uiteraard realiseer ik me dat er veel meer soorten kanker zijn. Ik ben daar in mijn leven volop mee geconfronteerd door het verlies van familie en vrienden aan deze rotziekte! Maar ík had borstkanker en durf het woordje ‘had’ bijna niet op te schrijven. Ik blijf onder controle en verder is het enige dat ik kan doen positief blijven en zoveel mogelijk van het leven genieten.

Ook ik draag deze maand een Pink Ribbon speldje en armband. En het lukte me vanmiddag zelfs een roze halsband voor de hond te scoren!

Ik heb geen borsten meer, maar……….. ík ben er nog steeds! Toevallig!

Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, kanker, liefde. Bookmark de permalink .

10 reacties op Pink it is

 1. MB zegt:

  Toevallig!!! :))

  Dikke tut!

  Like

 2. Brigitt D zegt:

  Je zal er waarschijnlijk elke dag nog mee geconfronteerd worden.
  Maar gelukkig ben je er, inmiddels 5 jaar later, nog steeds
  Sterkte!

  Like

 3. Saskia zegt:

  Inderdaad je bent er nog, op dit moment het allerbelangrijkste, maar wat zal het vaak moeilijk zijn geweest. Respect hoor.
  Groetjes Saskia

  Like

 4. Naomi zegt:

  Je bent er zeker nog, en we houden je aan deze kant van de wereld.

  Dikke kussen Naomi, Reno en Siza

  Like

 5. magda zegt:

  Ja, gelukkig ben je er nog en je doet het goed!

  Like

 6. Niels zegt:

  Hoi Marjon, wat een mooie, persoonlijke blog! Hou je taai!

  Like

 7. Marikee zegt:

  Eerste keer dat ik jouw blog lees, toevallig tegengekomen op twitter.
  Maar schrijf je goed over jouw ziekte die je HAD! 🙂

  Like

 8. Saphira zegt:

  Lieve Marjon,
  Respect voor je blog. En zo fijn dat jij het gevecht heb gewonnen.
  Het lijkt mij echt moeilijk waar je door heen bent gegaan, en ook best moeilijk dat je geen borsten meer hebt en knap hoe je in het leven staat.
  Dikke knuf en nogmaals m respect voor jou.
  Liefs xxx
  Saphira

  Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s