Het duurt nog even!

‘Wat doen we met de Kerst?’ vroeg Arie me gisteren.
Ja ehh, nog geen idee, naar mijn idee duurt het altijd nog zolang voor het zover is. Tot ‘het opeens voor de deur staat’. Nu was er vandaag nog iemand op Twitter die erover begon en later schreef dat ze alles al geregeld had. Dan gaan de raderen ook draaien bij mij.

Kerst. Ik vind het heerlijk om met het gezin bij elkaar te zijn. Waarschijnlijk omdat ik dat zelf vanaf mijn 5e jaar nooit meer echt gezellig heb meegemaakt. Gezin uit elkaar en Kerst in tehuizen bij de nonnen is toch heel iets anders, vooral véél kerk!
Toen onze meiden niet meer in Sinterklaas geloofden hebben we gevraagd wat zij leuker vonden en dát was kadootjes onder de kerstboom. Zo geschiedde. Het was altijd een leuke tijd. We trokken lootjes. Dan kadootjes kopen en ze verstoppen, terwijl ik wist dat de meiden alles overhoop haalden om ze te vinden. Als de kerstboom eenmaal stond werden de kado’s eronder gelegd (met gedicht) en begon het raden naar wat er in dat pakje met die vreemde vorm zou kunnen zitten.

De kerstboom en de rest van de kerstversiering werden altijd door Marijke en mij gedaan. Arie & Paulien mopperden ieder jaar opnieuw, dat het allemaal onzin was, zonde van het geld, zonde van de tijd. Een boom ín huis, be-lach-e-lijk! En dan ook nog een versierde……..
Het hoorde er allemaal bij, het ‘gemopper’.
De kadootjes pakten we altijd op Kerstavond uit. Veel lekkere hapjes, warme chocolademelk, kaarzen aan, gezelligheid, heerlijk als gezin samen. Nog steeds voel ik me het fijnst als we met het hele gezin samen zijn, waar dan ook, hoe kort of lang ook.
Ik geniet! Dit pakken ze me nooit meer af.

We gaan allemaal brainstormen over hoe we het een leuke Kerst kunnen laten zijn dit jaar. En dat komt vast goed!

Dit bericht werd geplaatst in feestje, Kerstmis, liefde, Moeder. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het duurt nog even!

  1. Patrique zegt:

    Belangrijk hoor! Dagen met de hele familie bij elkaar en dan gezellige dingen samen doen. Maar alleen als er geen druk op ligt. Nu gaat dat bij ons ook ongedwongener dan vroeger. Gesprekken worden dieper, persoonlijker. En dan heb je eigenlijk helemaal geen kerk nodig om goed tot bezinning te kunnen komen.
    Kortom: veel herkenning in je blog.

    Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s