Ja hoor, alweer………

En toen was het weer zover….
Ik was gisterenmiddag net naar het stadhuis gewandeld met Marijke en een vriendin van haar, ’n andere vriendin ging hier in Harlingen trouwen. Belt Arie me op: ‘wil je direkt naar huis komen, mijn centrale lijn is weer stuk’.
Er flitsen weer allerlei scenario’s door mijn hoofd en het lijkt mij het beste direkt naar het AMC te rijden, daar zijn ze bekend met dit soort dingen en is hij ook onder behandeling. Als ik vlakbij huis loop zie ik Arie aankomen in de auto, hij heeft gebeld met Amsterdam en we kunnen wel naar Leeuwarden hadden ze in het AMC gezegd. Nu was er aan het uiteinde van de lijn iets kapot waarvoor wij een reserve-onderdeel in huis hebben. Dus dat meegenomen. Arie ontdekte het lek toen hij een zak Natrium Chlooride aan wilde koppelen. Vanwege de hitte heeft hij momenteel 2 ltr per dag nodig intraveneus, om niet uit te drogen. Dit ging dus niet door. Op naar Leeuwarden.

Wat wij al verwachtten gebeurde ook, we hebben 1,5 uur op de eerste hulp gezeten met een verpleger die meer dan zijn best deed, maar nergens helemaal nergens in dat hele grote ziekenhuis was er iemand te vinden die hier iets vanaf wist. Één onderdeeltje, dat we vergeten waren, (een bionecteur) daar hadden ze de naam zelfs nog nooit van gehoord en de goede man heeft toch minstens 12 verschillende afdelingen aan de telefoon gehad. Wij benadrukten steeds weer, dat alles zéér steriel moest gebeuren en na zo’n 5 kwartier keken Arie en ik elkaar aan en besloten naar het AMC te rijden. De verpleger had op dat moment iemand aan de lijn die zei dat e.e.a. helemaal niet zo nauw kwam met steriliteit :-/

Wegwezen! In de Panda, naar Harlingen gescheurd en onderweg gebeld met vrienden waarvan we de auto mochten lenen. Een grote wagen, met weinig herrie én airco. Héérlijk!
Er wordt ons steeds door verpleging en internist op het hart gedrukt, dat wíj de specialisten zijn op dit gebied. Als er iemand aan de lijn wil komen die wij niet vertrouwen: kappen! is onze opdracht. Zover was het nu.
Alsnog naar het AMC dus. Daar aangekomen bleek dat Arie al een bed was toebedeeld op de afdeling. Aangezien hij vatbaar is voor besmetting en de ader, als de lijn kapot is, in open verbinding staat met de buitenlucht, wilden ze het zekere voor het onzekere nemen en Arie 2 antibioticakuren geven. De eerste gisterenavond en de volgende vanmorgen.
Ja hallo, daar hadden we niet op gerekend. Dochter 2, wonende te Amsterdam, zat in ons huis in Harlingen terwijl wij dus in Amsterdam waren.

Het heeft veel overredingskracht gekost en het aantoonbaar maken van ons kunnen in het zelf klaar kunnen maken en aan- en af kunnen koppelen van de antibiotica vanmorgen. Maar het is gelukt! We mochten naar huis, waar we middernacht weer aankwamen.
Van 13.00-00.00 u. onderweg geweest, pfffff

We waren zo gaar als…………. ja als wat?
De meiden en vriend Bram waren vlak na ons ook weer thuis en we hebben nog een paar uurtjes lekker zitten kletsen met een glaasje erbij.
Arie’s nierfunctie bleek niet goed, niet heel slecht, maar niet goed genoeg. Dit kan wijzen op uitdroging en uiteindelijk nierfalen tot gevolg hebben.
Er wordt ons nu aangeraden 2 ltr vocht per dag aan te koppelen om uitdroging te voorkomen. Meer drinken heeft voor Arie geen zin nl.
Vanmiddag is er weer bloed gecontroleerd, dat kunnen ze in Leeuwarden wél, en de nierfunctie was weer prima. Gelukkig maar.

Wij gaan morgenmiddag naar Oost Groningen voor een house warming party. Na telefonisch overleg bleek, dat er een beamer is geregeld en de vele mensen die gaan komen aldaar de finale van het WK kunnen zien. Hoera!!!
Ik heb er zin in!

Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, zorginstellingen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ja hoor, alweer………

  1. Beste Marjon,

    Ik ben redactielid van de VPPT, de vereniging voor TPV’ers. Ik wil je vragen of je telefonisch contact met mij kunt opnemen aangezien ik een vraag/vragen aan je heb. Als je het prettiger vindt dat ik jou bel, kun je me dan jouw tel.nr. geven.

    Een vriendelijke groet,

    Monique Goldenbeld

    Like

Vertel het me maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s